een goede maaltijd voordat de kinderen naar school gaan

Het kerk gebouw in Port Elisabeth - Zuid Afrika

Het is het verhaal dat zich afspeelt in Zuid Afrika, Port Elisabeth.

Sharon, een vrijwiligster,  vertelde dat ze elke ochtend met nog een paar vrouwen om kwart over zes bij het project komt om het ontbijt voor de kinderen voor te bereiden. Ze maken dan pap in hele grote ketels voor wel honderd kinderen.

Op een keer kwamen ze weer aanlopen toen er een klein meisje buiten het hek stond te wachten. We waren geschokt om haar zo alleen te zien staan. Het was immers nog heel vroeg. Toen we haar vroegen hoe ze daar zo vroeg kwam, vertelde ze dat was komen lopen. Dat was al vreemd. Maar toen ze vertelde waar ze woonde, werd het verhaal nog ongeloofwaardiger: ze had 2,5 kilometer gelopen. In naar eentje door de bush. Ze woont alleen met haar vader en heeft zeer weinig contact met haar moeder, omdat haar ouders zijn gescheiden. Sharon vertelde dat hun hart brak voor dit kleine meisje: omdat haar vader niet eens de moeite had genomen om haar te brengen. Hij liet haar nu de onveilige weg in haar eentje gaan. Ze werd overgelaten om haar eigen weg te vinden.

Port Elisabeth - etan klaar maken voor 100 kinderenWe werden getroffen door het feit dat dit kleine meisje direct naar de kerk kwam. Ze had blijkbaar de verwachting dat daar iemand zou zijn die haar kon helpen. Blijkbaar is de kerk, en het Kinder Ontwikkel  Centrum dat daarbij gehuisvest is,  een veilige haven in deze onveilige wijk van Port Elisabeth. En al helemaal voor meisjes.

Elke ochtend komen de kinderen niet alleen voor pap of iets anders te eten. Ze komen ook omdat  het Kinder Ontwikkel Centrum is uitgegroeid tot een thuis voor hen. Als ze rond de tafels zitten, zien ze eruit als kleine gezinnen.

een goede maaltijd voordat de kinderen naar school gaanSinds de eerste ochtend dat we het kleine meisje ontmoette, is er veel voor haar veranderd. Ze komt nu niet meer alleen, maar reist met de bus. Ze is wat meer gewend geraakt en daardoor gaat het contact met de andere kinderen ook beter. Ze gaat nu ook naar school en het gaat echt heel goed met haar

Stel je eens voor dat er voor dit meisje geen plek was. Hoe zou haar toekomst er dan uit zien?

Ik doe mee en wil ook een kind sponsoren
Rekeningnummer: NL63 INGB 0006 2121 24 t.n.v. Kinderadoptieplan o.v.v. een projectnaam
Top
Volg ons: