Hoe het begon

Het Kinderadoptieplan begon in 1983 met de droom van één man Richard Zanner.Tijdens zijn reis in Afrika zag hij dat de predikanten geen geld hadden om hun kinderen naar school te laten gaan. Zanner bracht daar verandering in door een adoptieplan op te richten. Eerst alleen bedoeld om de kinderen van predikanten financieel te ondersteunen. Later werd dat uitgebreid naar alle kinderen waarvan de ouders niet in staat waren om hun kinderen naar school te laten gaan. Dit adoptieplan werd onderdeel van de zendingstak van Kerk van de Nazarener. Daardoor kon het werken door de kanalen en de contacten van de mensen ter plekke.

Veertig jaar later

Wat begon met de droom van één man is nu uitgegroeid tot 168 Kinderontwikkelcentra, wereldwijd. Er gaan meer dan 19.500 kinderen in 66 landen naar school. Dit is allemaal mogelijk dankzij de liefdevolle steun van sponsors uit verschillende delen van de wereld.

In Nederland

In 1991 startte de Kerk van de Nazarener ook in Nederland met het sponsoren van kansarme kinderen. Sinds die tijd ervaren heel veel mensen wat het is om het leven van één kind te veranderen. Het verhaal van een van de sponsors is in beeld gebracht.

Video: Ver van elkaar… en toch sterk met elkaar verbonden

Richard Zanner

Richard Zanner

0
0

Kinder Ontwikkel Centra wereldwijd waar kinderen opgevangen worden.

kinderen die nu naar school kunnen doordat zij gesponsord worden door het Kinderadoptieplan.