Kasun* gaat naar een kinderontwikkelingscentrum in het centrale deel van Sri Lanka.
Hij zit in de eerste klas op zijn school (groep 3 volgens het Nederlands systeem).

De gevolgen van het coronavirus

In het gebied waar Kasun woont komen normaal gesproken veel toeristen in de maand april. Het gebied heeft dan een fijn klimaat en er zijn veel festivals. Maar door het coronavirus zijn er lockdowns en geen toeristen.

In Sri Lanka zorgen de shutdowns en de avondklok voor extreme ontberingen voor veel inwoners, vooral voor degenen van wie de bedrijven gesloten zijn. En hoe langer de lockdown duurde, des te minder mensen nog eten konden kopen. De pandemie zorgt op deze manier voor gevaarlijke situaties.

De moeder van Kasun

De moeder van Kasun verkoopt groenten, fruit en bloemen. Vaak verdient ze in april ongeveer 2000-3000 roepies aan de verkoop, maar dit jaar heeft ze geen geld om voedsel voor haar eigen kinderen te kopen. De moeder van Kasun voedt haar kinderen in haar eentje op nadat haar echtgenoot haar verliet.

De hulp van NCM

Sommige families gingen voor hulp naar een kinderontwikkelcentrum. NCM Lanka reageerde hier enorm goed op en mobiliseerde hulp.
In april hebben zij meerdere weken voedsel gegeven aan 2504 families!!!

Tijdens de shutdown kon ook de moeder van Kasun het kinderontwikkelcentrum bezoeken om een gratis voedselpakket te ontvangen.
Ze is NCM Lamka en de mensen die voor haar zorgden dankbaar voor hun liefde en zorg.

En wat kun jij doen?

Hulp en gebed blijft nog lang nodig. Wil je voor hen bidden, en het werk van NCM steunen?
Kijk op de website van NMI Nederland voor de gebedspunten en hoe je kunt steunen!

Uiteraard kun je ook kiezen om een kind in Sri Lanka te sponsoren, klik dan op de link om een kind te sponsoren een nieuwe toekomst te geven.

Rekeningnummer: NL63 INGB 0006 2121 24 t.n.v. Kinderadoptieplan o.v.v. een projectnaam
Top
Volg ons: