David Lemache is predikant en rector van het Nazarene Theological Seminary in Quito (Ecuador). Hij deelt een deel van zijn verhaal over het opgroeien als gesponsord kind en wat dit voor hem heeft betekend. Lees zijn hoopgevende verhaal hieronder.

De jeugd van David

Mijn ouders leerden God kennen, midden in hun crisis. Mijn vader was alcoholist en hij veroorzaakte hierdoor heel veel problemen voor mijn moeder. Het was zijn gewoonte om mijn moeder verbaal en fysiek te mishandelen. Totdat ze samen God leerden kennen.

Kort nadat ze tot geloof waren gekomen, ontvingen mijn ouders Gods opdracht om als voorgangers te dienen. Ze lieten alles achter om te gaan studeren aan het Nazarene Seminary in Guayaquil (Ecuador). Ze kwamen allebei uit arme gezinnen met bijna geen kansen, maar met hard werken behaalden ze hun theologiediploma’s en begon hun bediening!

De sponsoring

Op een dag vertelde mijn vader mij en mijn jongere zus het goede nieuws, we zouden sponsorouders krijgen. Zij woonden ver weg in een ander land en ze wilden ons graag helpen. Ik wist niet wat een sponsorouder was, maar ik besloot om mijn sponsorouder ‘vriend’ te noemen.

Deze ‘vriend’ was mijn sponsor en op deze manier stak God zijn hand uit naar me om met te helpen in mijn omstandigheden. Elke maand steunde mijn sponsor, hoe mijn leven ook was. Ook al was de situatie moeilijk in Ecuador, ook al waren we voor de 10e keer verhuisd en ook al had ik me slecht gedragen tegenover mijn moeder. Hij steunde mij elke maand en zo was hij een geweldig geschenk van God! En zo ontstond er een mooie en goede vriendschap.

En nu?

Ik heb geleerd dat de wereld groter is dan ik dacht. Als kind wist ik niet dat er andere culturen, landen en denkwijzen waren. Ondanks verschillen in voorkeuren voor sport, eten en andere zaken, er was één ding waar mijn sponsor en ik het altijd over eens waren en dat was ons geloof in God.

Sponsoring leerde me dat God zijn kinderen gebruikt om anderen te zegenen! Ik begon te begrijpen dat onze vriendschap een deel uitmaakt van Gods plan. Ik ben nu rector van het Nazarene Theological Seminary in Quito. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet had gekund zonder de steun van een sponsor. Niet alleen door het sponsorgeld, maar ook door de vriendschap door de briefwisseling. God gebruikte mijn vriend om mij te helpen!

Deze tekst is vertaald en bewerkt door Hetty van den Heuvel.

Rekeningnummer: NL63 INGB 0006 2121 24 t.n.v. Kinderadoptieplan o.v.v. een projectnaam
Top
Volg ons: