Ook als je er niet meer bent, kun je kansarme kinderen een hoopvolle toekomst blijven geven.
Met een nalatenschap aan het Kinderadoptieplan zorg je ervoor dat kansarme kinderen naar school kunnen. Ze horen het evangelie en krijgen daarmee een hoopvolle toekomst.
NalatenEr zijn diverse mogelijkheden:

-Een legaat nalaten

Je kunt een vast bedrag nalaten. Dit wordt een legaat genoemd. Hierbij kun je heel precies bepalen hoeveel een organisatie krijgt.

-Benoemen tot erfgenaam

Als je het Kinderadoptieplan tot erfgenaam benoemt ontvangt zij een deel (bijvoorbeeld een percentage, of een vast bedrag) van je vermogen. Je bepaalt zelf hoeveel dat is.

Er gaat niets naar de fiscus

Het Kinderadoptieplan heeft een ANBI status. Daarom hoeft zij geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen. Iedere euro die je nalaat, komt dus ten goede aan de kansarme kinderen.
Normaal gesproken moeten erfgenamen belasting betalen over de erfenis die zij ontvangen. Deze belasting heet successierecht. Maar goede doelen organisaties vormen hierop een uitzondering. Voorwaarde is dat de organisatie door de Belastingdienst is aangemerkt als ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI). Het Kinderadoptieplan is een ANBI-instelling. Daardoor hoeft er geen successierechten betaald te worden.

Benodigde informatie voor je testament

Wil je een legaat nalaten aan het Kinderadoptieplan? Dan is dit de tenaamstelling die in je testament kunt opnemen:
“Kerk van de Nazarener, Nederlands district.  Statutair gevestigd te Haarlem.  Ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel onder nummer 51360233”.

Vervolgens kun je de volgende zin laten opnemen: “Het legaat moet gebruikt worden ten behoeve van het Kinderadoptieplan van dit kerkgenootschap. Voor het geval het Kinderadoptieplan niet meer zou bestaan, komt het gelegateerde toe aan haar rechtsopvolgers, dan wel dient het gelegateerde door genoemde kerk besteed te worden aan het geven van onderwijs aan kansarme kinderen, wereldwijd”.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. Vul het formulier hieronder in en we nemen snel contact met je op.

  Je naam (verplicht)

  Je E-mail adres (verplicht)

  Je telefoonnummer

  Je bericht


  Rekeningnummer: NL63 INGB 0006 2121 24 t.n.v. Kinderadoptieplan o.v.v. een projectnaam
  Top
  Volg ons: