Ik ben Eveline. Getrouwd met Guus. Ons gezin bestaat uit een zoon en dochter plus een schoondochter en schoonzoon en we zijn de trotse opa en oma van drie kleinzonen en een kleindochter van 12, 10, 4 en 6 jaar.
De kleinkinderen komen regelmatig logeren en dat ervaren wij als een enorme rijkdom.

Ik geniet van een bestaan zonder werkverplichtingen.
Maar het toch weer te kriebelen en ben ik gaan rondkijken naar vrijwilligerswerk. Toen zag ik op Facebook een vacature voor een postverzorger van het Kinderadoptieplan van onze kerk. Dat leek me wel wat. Vanuit huis, op een tijd dat het me uitkomt, iets zinnigs doen. Kinderen gaan me altijd aan m’n hart en om dan praktisch iets voor het Kinderadoptieplan te doen is iets wat goed bij me past. Ik heb gereageerd en ben nu officieel postverzorger. Dat betekent dat ik de post van de kinderen doorstuur naar de sponsors. Ik vind het mooi om te zien dat er zoveel kinderen zijn die briefjes schrijven en tekeningen maken. Dat zijn heel tastbare zaken voor het contact met een kind ver weg.

Ik heb het team ontmoet en ook vertegenwoordigers van de zendingsraden van de plaatselijke gemeenten. Ik ben onder de indruk van het werk wat verricht wordt en ben blij dat we als Kinderadoptieplan, dankzij de sponsors, werkelijk een verschil kunnen maken en kinderen een hoopvolle toekomst kunnen bieden.

Lees ook eens: wat anderen doen.

Eveline de Ruiter