Dayan

Het verhaal van Dayan

Dit is Dayan.
Hij is 11 jaar en woont in een afgelegen dorp in het westen van Sri Lanka. Toen Dayan 4 jaar was, was hij een energieke en ondeugende jongen, net als veel andere jongens van die leeftijd. En net zoals veel andere kinderen van zijn leeftijd, was hij bang in het donker.

Op een dag sloten zijn ouders hem voor straf op in een donkere kast. Toen zij hem na een paar uur vrij lieten, stroomden er tranen over zijn wangen en was hij met stomheid geslagen. Figuurlijk, maar ook letterlijk: Dayan heeft vanaf dat moment jarenlang geen woord meer gesproken.

Dayan

Dayan

Met extra zorg omringt

Dayan is toen naar een Kinderontwikkelcentrum van het Kinderadoptieplan gebracht. Daar hadden ze speciale voorzieningen, ervaringen en zorg met kinderen die speciale aandacht nodig hebben. Zelfs daar had Dayan het moeilijk. Hij raakte overstuur van de kleinste hoeveelheid geluid. Hij zonderde zichzelf dan volkomen af.
Gelukkig gaven de kinderwerkers niet op, maar bleven hem omringen met zorg en liefde en brachten veel tijd door met Dayan.

Dayan and teacher

Dayan met een van zijn leraren

Een wonder gebeurde

Na verloop van tijd gebeurde dat waar iedereen op hoopte. Dayan begon interesse te tonen in spelletjes en activiteiten. Hij probeerde zelfs vrienden te maken. Na een jaar kon hij een paar woorden spreken en probeerde hij ook met zijn vriendjes en leerkrachten te praten. Hij kon toen ook voor het eerst naar school gaan.

Dayan-school

Dayan kan na jaren van zwijgen toch naar school

Nu, jaren later, is Dayan een totaal ander kind. Hij is vriendelijk, makkelijk in de omgang en doet hij mee aan de meeste activiteiten. Op de foto hiernaast zie je hem in de klas, met zijn leraar en spelen met zijn vriendjes.

Dayan speelt met de bal

Na jaren van stilzwijgen doet Dayan vollop mee met de andere kinderen

Dit is niet zomaar een verhaal. Het is een verhaal over een situatie die helaas vaak voorkomt. Het is ook een verhaal van hoop. Want zonder de hulp van het Kinderadoptieplan was Dayan thuis gebleven, met alle gevolgen van dien. Maar met de hulp van een sponsor heeft Dayan een hoopvolle toekomst.

Wil je ook het verschil maken voor een kind als Dayan? Meld je dan aan: Ja, ik wil ook het verschil voor een kind maken

Rekeningnummer: NL63 INGB 0006 2121 24 t.n.v. Kinderadoptieplan o.v.v. een projectnaam
Top
Volg ons: