Ik ben Hetty, getrouwd met Björn en moeder van Xander.

Jarenlang zagen wij de promotie van het Kinderadoptieplan in de gemeente waar wij komen. En op een gegeven moment besloten we om te gaan sponsoren. Dat was wel even genoeg dacht ik. In 2019 werd ik meerdere keren gewezen op de vacature van online promotor van het Kinderadoptieplan. Persoonlijk vond ik het helemaal niks voor mij en dat vertelde ik ook duidelijk elke keer. Ik had namelijk niks met kinderen en ook niks met het online gebeuren. Totdat het december 2019 werd en God tot mij sprak dat deze taak toch echt voor mij was. Na een maandje twijfelen heb ik toch maar gebeld en sinds die tijd mag ik de online promotor zijn.

Ik had helemaal niks met kinderen, totdat ik wat actiever werd op de school van mijn zoontje. Sinds dat ik overblijfmoeder ben geworden heb ik ontdekt dat er stiekem wel heel veel leuke kinderen zijn., eigenlijk allemaal wel! Het is een klein streekschooltje, de meeste kinderen komen van buiten het dorp. Vaak hebben ze een geschiedenis op hun vorige school. Het is bijzonder hoe open en mooi kinderen kunnen zijn als ze een veilige plek hebben, een school waar ze gezien worden. Waar ze zichzelf mogen zijn met hun verhaal. Dit hoop ik ook voor alle kinderen ver weg. Ook hun toekomst wordt mooier en beter als ze gezien worden, waar ze zichzelf mogen zijn en worden!

Het idee dat ik mee mag helpen aan de toekomst van kinderen, vind ik tof! Ik vind het ook tof dat ik mensen mag laten nadenken of zij willen sponsoren. En ik hoop dat ik met deze taak echt iets kan veranderen aan het onrecht in de levens van kinderen.

Lees ook eens wat anderen doen.

Hetty van den Heuvel